Voordelen

De voordelen van Corporatiewarmte

Corporatiewarmte neemt de zorg van een woningcorporatie uit handen door wooncomplexen te verduurzamen. Wij focussen ons op maximale CO2- en in stappen naar 100% aardgasvrij, met de focus op gebouwen met blokverwarmingen. Corporatiewarmte voert de eerste verduurzamings-maatregelen door zonder dat de huurders er iets van merken. In het eerste jaar wordt vaak al een reductie tot wel 80% aardgas- en zo'n 50% CO2- reductie behaald.

De investering in de verduurzaming wordt door Corporatiewarmte terugverdiend door de besparing op aardgas. De financiering wordt verzorgd door Corporatiewarmte of door de woningcorporatie. De woningcorporatie kan zelf sturen op de energielasten voor de huurders. Het uitgangspunt is dat deze altijd gelijk of minder zijn ten opzichte van de niet-duurzame situatie.

De voordelen van Corporatiewarmte:

Snel
Binnen één jaar tot 80% aardgasvrij en maximale CO2 reductie

Gegarandeerd
Gegarandeerde huurdersparticipatie met gelijke of lagere woonlasten

Voordelig
Duurzame warmte tegen lagere kosten

Binnen één jaar tot 80% aardgasvrij

Geen mens is gelijk, geen gebouw is standaard. Daarom onderzoekt Corporatiewarmte per gebouw welke lokale duurzame bronnen ingezet kunnen worden. Op basis van Total Cost of Ownership kiezen we voor de best passende en bewezen oplossing. Daarmee is aardgasreductie tot wel 80% goed haalbaar. En wordt er wel tot 50% CO2-reductie gehaald.

shutterstock_1036268476
Happy dad and  kids at home

Duurzame warmte tegen lage kosten

Door de besparing op aardgasgebruik voor een langjarige periode mee te nemen door Corporatiewarmte, kunnen de verduurzamingskosten voor de woningcorporatie aanzienlijk worden gereduceerd.

Gegarandeerde huurdersparticipatie met gelijke of lagere woonlasten.

 De verduurzaming vindt op dag één plaats in het ketelhuis. Bij de huurder thuis verandert er niets. Toestemming van de huurders is niet nodig. De woningcorporatie heeft de keuze om de huurders een lagere energierekening te bieden ten opzichte van de niet-duurzame situatie.

XXX hector-bermudez-4BfnsOmM8z0-unsplash

Gelijk aan de slag? Ontvang een eerste voorstel!