Raad van Advies - Rard Rijcken

“Onbekend maakt onbemind, leg daarom uit wat je denkt te kunnen doen en richt je op datgene wat nu mogelijk is.”

Wat is je passie en wat voor persoon ben je?

"Impact maken waardoor de continuïteit van de onderneming en de daarbij behorende stakeholders is geborgd. Dit drijft mij in alle beslissingen voor Corporatiewarmte en ook voor Eteck, waar ik directeur ben. Daarmee denk ik aan de lange termijn, maar wil ik nu hele concrete stappen maken om te laten zien wat mogelijk is. Ik ben aanspreekbaar en luister graag naar andermans mening, je moet me alleen wel overtuigen."

Achtergrond en ervaring

"Sinds 1998 ben ik in de sector actief. Eerst als advocaat werkzaam en vervolgens bij diverse ondernemingen van klein tot groot op senior posities, als aandeelhouder of toezichthouder. Na de liberalisatie en privatisering in de elektriciteits- en aardgassector is nu de warmtesector aan de beurt. De mogelijkheden om de fossiel opgewekte warmte te verduurzamen worden steeds beter begrepen en gesteund. Met mijn ervaringen kan ik hier een positieve bijdrage aan leveren zonder het belang van de onderneming en haar klant uit het oog te verliezen."

Wat is je toekomstvisie en hoe past Corporatiewarmte hierin?

"We gaan in Nederland geleidelijk aan van het gas, dit zal niet voor iedereen meteen gebeuren. Dat zou niet logisch zijn en ook niet betaalbaar. Er is nog geen breed draagvlak om vandaag van het gas af te gaan. Wij zullen dat draagvlak samen moeten creëren met onze opdrachtgevers, partners, eindgebruikers en overige stakeholders. Corporatiewarmte richt zich heel bewust op een bepaalde doelgroep, woningcorporaties, en geleidelijk aan ook op VVE’s, zolang de vraag ‘hoe dan wel’ actueel is. Door onze kennis en ervaringen in te zetten kunnen wij een echt het verschil maken en snel CO2 reduceren. Niet door over grote zaken te blijven praten maar door kleine stappen te realiseren. Doen wat vandaag mogelijk is."

Terug naar Ons team

 

 

Rard Rijcken