Raad van Advies - Egbert Dijkstra

“Het geeft energie om te zien dat de oplossing van Corporatiewarmte echt bijdraagt aan de doelen voor 2050.”

Wat is je passie en wat voor persoon ben je?

"Als enthousiaste, inspirerende en coachende vastgoedprofessional combineer ik strategisch inzicht met financiële en operationele expertise. Ik floreer bij een optimale samenwerking met open communicatie in een gemotiveerde, respectvolle en professionele werkomgeving. Daarbij leg ik graag verbinding tussen mensen en bouw een netwerk om mij heen van persoonlijke en zakelijke relaties. Ik krijg energie als wij samen het uiteindelijke doel weten te bereiken."

Achtergrond en ervaring

"Al ruim 30 jaar ben ik actief in de vastgoedsector. Het grootste gedeelte daarvan betreft diverse vastgoedfuncties bij een institutionele belegger in de rol van directeur van de divisie Vastgoed met daarbij de eindverantwoordelijkheid voor het totale vastgoedbeleid. De afgelopen jaren ben ik, naast o.a. toezichthouder bij een drietal woningcorporaties en een zorgorganisatie, actief met het adviseren van vastgoedondernemingen in met name de Nederlandse woningmarkt."

Wat is je toekomstvisie en hoe past Corporatiewarmte hierin?

"Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de Nederlandse woningcorporaties. Ervaring leert dat met nieuwbouw de duurzaamheidseisen meestal wel worden gerealiseerd maar voor de bestaande bouw is dat een ander verhaal. Daar ligt een immense opgave. Het is mooi dat er steeds meer bedrijven oplossingen aandragen om het uiteindelijke doel – een energie neutrale gebouwde omgeving in 2050 - te realiseren.

Corporatiewarmte heeft mijns inziens een prachtige oplossing (100% aardgasvrij en maximale CO2 reductie) om een belangrijke bijdrage te leveren voor de bestaande bouw. Deze oplossing draagt zeker bij om het uiteindelijke doel te bereiken. Daar gaan we voor!"

Terug naar Ons team

Egbert Dijkstra