Over Ons

Over ons

Wij hebben een passie voor de warmtetransitie: we gaan voor minder fossiele brandstoffen en meer duurzame bronnen! Daarbij streven we naar lagere woonlasten voor huurders door de inzet van slimme oplossingen.

Corporatiewarmte is een samenwerking tussen Energy Bridge en Eteck. Wij voelen ons thuis in het sociale domein. Samen nemen wij de verantwoordelijkheid om bestaand sociaal vastgoed duurzaam te verwarmen. En dat met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot, zonder dat de bewoners hier iets van merken. Ambitie en realisme komen hier samen. Door onze gezamenlijke kennis van duurzame ontwikkelingen, technische ontwerpen en realisatie te combineren met onze jarenlange ervaring in exploitatie komen we snel tot haalbare en maakbare oplossingen. We kennen de corporatiesector goed. Daarom begrijpen wij uw opgave waarbij de huurder centraal staat.

Energy Bridge is expert op het verduurzamen van bestaande, bewoonde gebouwen door zoveel mogelijk CO2-reductie te halen. Zij borgt van A tot Z de verduurzaming van de warmtelevering, met de focus op de collectieve installaties van flats, zorginstellingen en appartementen. Energy Bridge overziet de volledige warmtetransitie: van Boardroom tot Boilerroom.


Eteck streeft naar maximale impact op de verduurzaming van de Nederlandse warmte- en koudevraag. Met meer dan 200 projecten in de woningbouw, utiliteit en retail met in totaal bijna 35.000 (woning equivalente) aansluitingen is Eteck de grootste leverancier van duurzame warmte en koude in Nederland. Naast het verzorgen van langjarige energie-exploitaties, is Eteck ook actief als ontwikkelaar en in het technisch realiseren van warmte en/of koude opwekinstallaties.

 

Ons team

Jan-Maarten Elias – directeur
Tim Rijkhoek – ontwikkelaar
Eline Vermeulen - marketing
Klaasjan van der Maas – project leider
Marcel Gillemans – technisch manager
Jelle Meeuwissen – business analist

Raad van Advies:

Egbert Dijkstra
Bart Moesbergen
Rard Rijcken

 

Langjarig betrokken

Gebouwen hebben een verwachte levensduur van minimaal 50 jaar. Het komen tot een CO2-neutraal gebouw is een proces van jaren. Vanuit onze ambitie wil Corporatiewarmte langjarig betrokken zijn om als verduurzamingspartner continu stappen te maken om de CO2-uitstoot te verlagen. We focussen ons op dit moment op gestapelde complexen met een blokverwarming. Door deze blokverwarmingen tijdelijk over te nemen en zelf de verduurzamingsmaatregelen te financieren, nemen wij belangrijke drempels weg om aan de slag te gaan. Daardoor kan u als woningcorporatie in het eerste jaar al snel en eenvoudig grote duurzaamheidsstappen maken en heeft u een plan om naar 100% aardgasvrij te gaan.

Wij geloven in samenwerken

Samen met woningcorporaties, huurders, adviseurs, aannemers, installateurs en toeleveranciers delen we kennis, ervaring en nieuwe ideeën. Om zo nog beter in te spelen op de wensen van woningcorporaties en huurders. We dragen daarmee bij aan de versnelling van de warmtetransitie, het aardgasvrij maken van de bestaande gebouwen en het reduceren van de CO2-uitstoot. Immers, alleen mét elkaar is deze warmtetransitie te realiseren!

Onze partners

Om de verduurzaming te realiseren, werken we samen met diverse (regionale) partners.

Kennispartners:

 

Realisatiepartners, o.a.: 

Ook interesse om Realisatiepartner te worden van Corporatiewarmte? Neem dan contact met ons op!