In 3 stappen naar aardgasvrij

De drie stappen van Corporatiewarmte naar 100% aardgasvrij

Op natuurlijke momenten gaat het complex met blokverwarming naar 100% aardgasvrij. We hanteren een 3 stappenplan. In stap 1 voert Corporatiewarmte de verduurzaming van de blokverwarming door en garandeert de duurzame warmtelevering. Samen met de woningcorporatie nemen wij de regie om stap 2 en 3 te realiseren totdat het gebouw aardgasvrij is.

 

In 3 stappen 100% aardgasvrij

Stap 1

We nemen de blokverwarming over en voegen duurzame installatietechnieken toe. Dit zorgt voor een duurzame warmtelevering en gasvermindering tot wel 80%!

Stap 2

In de volgende fase verlagen we de warmtevraag binnen het complex. Dit doen we door extra te isoleren, de installaties in de appartementen aan te passen en de overstap te maken naar elektrisch koken. Tussenstand: 90% aardgasvrij.

Stap 3

De laatste 10% is vaak de duurste stap. Deze stap kan ook over 10 of 15 jaar gezet worden met nieuwe technieken die dan haalbaar en betaalbaar zijn. Denk aan een nieuwe, innovatieve warmtepomp, het gebruik van biogas uit gft-afval, een toepassing van waterstof of misschien een nieuw warmtenet met warmte uit een duurzame bron. Per gebouw selecteert Corporatiewarmte op het juiste moment de beste techniek.

De drie stappen in beeld:

3 Stappenplan Corporatiewarmtefin