Groene locatie met 20 woningen

Het gebouw uit 1982 bestaat uit 20 huurappartementen en is gesitueerd in een groene woonwijk. De centrale ketels maken zowel ruimteverwarming als warm tapwater en zijn aan vervanging toe. Op aanvraag van de woningcorporatie heeft Corporatiewarmte de situatie geanalyseerd hoe de blokverwarming te verduurzamen is.

Er zijn 4 verschillende technieken voorgesteld en met elkaar vergeleken. Op basis van een multicriteria analyse (MCA) is gekozen voor een systeem met een water-water-warmtepomp, buffers en een kleine HR-ketel als piekvoorziening in de technische ruimte.

Op het dak, dat bestaat uit verschillende niveaus, wordt 50 m2 PVT-panelen gelegd. Dit wordt aangestuurd door slimme regeltechniek. De oplossing leidt tot 68% aardgasreductie en 44% CO2-reductie. De Total Cost of Ownership van dit systeem is het laagste en dankzij de stille warmtepomp is er geen geluidsoverlast. De woningen hoeven niet aangepast te worden, de huurders merken niet dat ze straks duurzame warmte krijgen in plaats van fossiele warmte.

Wanneer Corporatiewarmte de blokverwarming tijdelijk overneemt, de verduurzaming financiert en daarna duurzame warmte levert, bespaart dit de woningcorporatie zo'n €2.000 per woning. Samen met de woningcorporatie bekijken we hoe deze €40.000 ingezet kan worden om binnen het complex nog meer CO2 te besparen. Bijvoorbeeld door extra te isoleren.

Wilt u graag meer weten over dit project of wat Corporatiewarmte voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

VvE - low res