Corporatiewarmte opgenomen in Conceptenetalage van De Renovatieversneller

In de Conceptenetalage van De Renovatieversneller worden de 23 meest interessante verduurzamingsconcepten voor corporatiewoningen getoetst en vergeleken in prijs en prestaties. Corporatiewarmte richt zich op galerij- en portiekwoningen. Met gemiddeld 3 labelsprongen en met zo’n 50% CO2-reductie in enkele weken en tegen lage kosten per woning, behaalt Corporatiewarmte de hoogte CO2-reductie per geïnvesteerde euro.

Wat is Corporatiewarmte?

Corporatiewarmte is een concept van Energy Bridge en Eteck om bestaande ketelhuizen en blokverwarmingen over te nemen en te verduurzamen. Via een Warmte as a Service-contract wordt er een garantie geleverd dat de huurders een lagere woonlasten hebben. Met externe financiering is het mogelijk om de investeringskosten van de woningcorporatie met zo’n 50% te reduceren.

Warmte as a Service

Warmte as a Service betekent letterlijk dat de aardgasrekening wordt overgenomen en voor dezelfde kosten duurzame warmte wordt geleverd. In deze kosten zit onderhoud, vervanging en monitoring voor 15 jaar. De corporatie belast deze kosten door naar de huurders conform het Besluit Servicekosten. Bij de eerste stap blijven de bouwkundige aspecten gelijk.

Naar 100% aardgasvrij tijdens natuurlijke momenten

Nadat zo’n 80% aardgas is bespaard wordt de corporatie begeleid om het complex in 15 jaar tijd naar 100% aardgasvrij te krijgen tijdens natuurlijke momenten. Met de data van de warmtelevering is een zeer realistische inschatting te maken waar en hoeveel nog geïsoleerd moet worden om 100% aardgasvrij te worden.

Geruisloos

Het enige dat de huurder merkt van Corporatiewarmte, is dat de energierekening minder hard stijgt. De huur blijft gelijk. De huurders ontvangen dezelfde energiefactuur. Optioneel heeft de corporatie de vrijheid om een extra verlaging aan de huurders voor de duurzame warmte aan te bieden, zodat ze direct profiteren van duurzame warmte. Doordat er geen contractuele of technische aanpassingen voor de huurder noodzakelijk zijn, is deze verduurzaming een geruisloze stap naar CO2-neutraal.

Quick scan

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw galerij- of portiekwoning met een blokverwarming? Dan kunt u kosteloos een online quick scan doen.

Geïnteresseerd in de Conceptenetalage van De Renovatieversneller? Klik hier.

Voor meer informatie over Corporatiewarmte, neem dan graag contact met ons op.

Elegant,Hand,Holding,Battery,With,Full,Of,Energy