Aanpak

Tot wel 80% aardgasreductie zonder overlast voor de huurder

Corporatiewarmte neemt de zorg van de woningcorpora­tie uit handen door complexen met blokverwarming 100% aardgasvrij te maken. Wij voeren de eerste verduurzamingsmaatregelen door zonder dat de huurders er iets van merken. In het eerste jaar kan al een reductie tot wel 80% aardgas- en tot wel 50% CO2-reductie behaald worden.

Om snel inzicht te krijgen, kunt u alvast gebruik maken van ons eigen expertssysteem. Hiervoor hoeft u alleen  7 vragen online te beantwoorden. U ontvangt dan binnen enkele dagen drie passende scenario's waarmee u uw blokverwarming naar aardgasvrij kunt brengen met maximale CO2-reductie.

 

Onze unieke aanpak:

De huurder gaat geruisloos over naar duurzame warmte

We selecteren de beste technische oplossing met het hoogste rendement

Extra investering verdient zich terug door aardgasreductie

Lagere kosten door externe financiering

Met het vervallen van de Warmtewet in 2019 is er voor woningcorporaties een interessante mogelijkheid ontstaan om blokverwarmingen te verduurzamen tegen aanzienlijk lagere kosten. Corporatiewarmte neemt de blokverwarming over, financiert en realiseert de verduurzamingsmaatregelen en garandeert langjarige warmtelevering. De besparing op aardgasverbruik nemen wij mee in de dekking van de investering. Daardoor hoeft u aanzienlijk minder te betalen en houdt u geld over voor andere verduurzamingstrajecten.

Aantrekkelijke warmtelasten voor de huurder

De investering in de verduurzaming wordt door Corporatie­warmte terugverdiend door de besparing op aardgas. De huurders blijven bij de overgang van fossiel naar duurzaam gelijke warmtelasten betalen die daarna minder hard stijgen dan in de oude situatie. De woningcorporatie kan de huurders met een lager warmte­tarief ook direct mee laten profiteren van de besparing in aardgas.

man-using-laptop-sitting-on-couch-1251852
alexander-dummer-UH-xs-FizTk-unsplash

Duurzame Warmte as a Service

Vanaf dag één ontvangt de woningcorporatie duurzame warmte van Corporatiewarmte en koopt geen aardgas meer in. De corporatie krijgt Warmte as a Service waarbij de Warmtewet gevolgd wordt voor de leveringsgarantie. Daarmee is comfort gezekerd en zijn de warmtelasten voor de huurders langjarig voorspelbaar geworden. En ligt er een plan naar 100% aardgasvrij met maximale CO2-reductie.

 

In 3 stappen aardgasvrij met maximale CO2-reductie

Op natuurlijke momenten gaat het complex met blokverwarming naar 100% aardgasvrij. Tijdens elke stap wordt de CO2-uitstoot maximaal gereduceerd. We hanteren een 3 stappenplan. In stap 1 voert Corporatiewarmte de verduurzaming van de blokverwarming door en garandeert de duurzame warmtelevering. Samen met de woningcorporatie nemen wij de regie om stap 2 en 3 te realiseren totdat het gebouw aardgasvrij is.

 

Happy dad and  kids at home

Gelijk aan de slag? Beantwoord online 7 eenvoudige vragen en ontvang snel een eerste voorstel!

    In 3 stappen naar aardgasvrij. Met maximale reductie van de CO2-uitstoot. Welke stappen dat zijn? Kijk hier!