Aanpak

Tot wel 80% aardgasreductie zonder overlast voor de huurder

Corporatiewarmte neemt de zorg van de woningcorpora­tie uit handen door complexen met blokverwarming 100% aardgasvrij te maken. Wij voeren de eerste verduurzamingsmaatregelen door zonder dat de huurders er iets van merken. In het eerste jaar wordt al een reductie tot wel 80% aardgas- en maximale CO2-reductie behaald.

Onze unieke aanpak:

Wij stellen de huurder centraal

We selecteren de beste technische oplossing met het hoogste rendement

Extra investering verdient zich terug door gasreductie

Lagere kosten door externe financiering

Met het vervallen van de Warmtewet in 2019 is er voor woningcorporaties een interessante mogelijkheid ontstaan om blokverwarmingen te verduurzamen tegen aanzienlijk lagere kosten. Corporatiewarmte neemt de blokverwarming over, financiert en realiseert de verduurzamingsmaatregelen en garandeert langjarige warmtelevering. De besparing op aardgasverbruik nemen wij mee in de dekking van de investering. Daardoor hoeft u aanzienlijk minder te betalen en houdt u geld over voor andere verduurzamingstrajecten.

Aantrekkelijke warmtelasten voor de huurder

De investering in de verduurzaming wordt door Corporatie­warmte terugverdiend door de besparing op aardgas. De huurders blijven bij de overgang van fossiel naar duurzaam gelijke warmtelasten betalen die daarna minder hard stijgen dan in de oude situatie. De woningcorporatie kan de huurders met een lager warmte­tarief ook direct mee laten profiteren van de besparing in aardgas.

man-using-laptop-sitting-on-couch-1251852
alexander-dummer-UH-xs-FizTk-unsplash

Duurzame warmte as a service

Vanaf dag één ontvangt de woningcorporatie duurzame warmte van Corporatiewarmte en koopt geen aardgas meer in. De corporatie krijgt warmte as a service waarbij de Warmtewet gevolgd wordt voor de leveringsgarantie. Daarmee is comfort gezekerd en zijn de warmtelasten voor de huurders langjarig voorspelbaar geworden. En ligt er een plan naar 100% aardgasvrij.

 

In 3 stappen 100% aardgasvrij

Op natuurlijke momenten gaat het complex met blokverwarming naar 100% aardgasvrij. We hanteren een 3 stappenplan. In stap 1 voert Corporatiewarmte de verduurzaming van de blokverwarming door en garandeert de duurzame warmtelevering. Samen met de woningcorporatie nemen wij de regie om stap 2 en 3 te realiseren totdat het gebouw aardgasvrij is.

 

Happy dad and  kids at home

Gelijk aan de slag? Beantwoord 7 eenvoudige vragen en ontvang snel een eerste voorstel!

    Tijdens natuurlijke momenten in 3 stappen naar 100% aardgasvrij. Welke stappen dat zijn? Kijk hier!